Beräkningar för Miljöbyggnad

Beräkningar för Miljöbyggnad

From May 12, 2022 until May 12, 2022

info@equa.se

+46 8 546 20 110

Categories: Coursemb


Miljöbyggnad används ofta vid certifiering av svenska byggprojekt och många gånger används IDA ICE som verktyg för beräkning av indikatorerna som berör energi, effekt och termisk komfort.

I denna kurs visar vi hur tilläggsmodulen "Miljöbyggnad för IDA ICE" kan användas för att underlätta analysen och redovisningsprocessen enligt Miljöbyggnad 3.0. Vi visar hur man med hjälp av modulen simulerar och automatiskt genererar en resultatrapport för sex av indikatorerna vilket inkluderar simulering av dagsljus. Vi går också igenom hur BBR-stödet i den svenska anpassningen av IDA ICE används för beräkningar av tidskonstant, DVUT, eleffekt, Um och energianvändning.

 

Antal dagar: 1
Datum: torsdag 12 maj, 2022
Tid: 09.00-17.00
Plats: Online
Pris: 5 000 kr + moms (10% rabatt om man har underhållsavtal)
Språk: Svenska
Mjukvara: IDA ICE Expert, Anpassning Sverige, Miljöbyggnad (lånelicenser erbjuds)
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet och som har kännedom om certifieringssystemet Miljöbyggnad

 

Om kursledarna

Emelie Tibbelin   Emelie Tibbelin har arbetat på EQUA sedan 2016 och har använt IDA ICE i ca 10 år.  Hon har en civilingenjörsexamen i Miljö- och vattenteknik och har efter examen arbetat på RIBA och Bengt Dahlgren och då framförallt med dagsljus- och miljöbyggnadsprojekt. På EQUA fördelar Emelie sin tid mellan utbildning, support och testning av IDA ICE, samt konsultarbete inom simulering.
missing-profile-photo.png  
Magnus Heier har arbetat med IDA ICE i ca 10 år och har arbetat på EQUA sedan 2021. Han har en civilingenjörsexamen från Chalmers och har de senaste åren arbetat på Ramboll som ansvarig för gruppen "hållbara byggnader". Här arbetade han med bland annat simulering i olika typer av installationstäta byggnader, utveckling och granskning i miljöcertifieringssystem, och utbildning. På EQUA varvar Magnus sin arbetstid mellan konsultarbete och utbildning, support samt testning av IDA ICE.

 

Covid-19 / Onlinekurs
EQUA följer rekommendationerna kring Covid-19 och kör därför denna kurs via webben. Kursinnehållet är identiskt som vid våra klassrumsutbildningar och det kommer finnas samma möjligheter för frågor och diskussioner.

 

För anmälan, klicka på "Registrera" högst upp på sidan.
Obs! Sista anmälningsdag är torsdag 5 maj, 2022.