equa-logo

Praktisk energisimulering

From September 11, 2024 until September 12, 2024
+46 8 546 20 110

Bild_PES.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursen är inriktad mot dig som vill lära dig mer om hur du med hjälp av IDA ICE kan göra realistiska energisimuleringar. Gemensamma genomgångar varvas med övningar där du jobbar själv vid datorn.

I ett antal övningar varieras olika indataparametrar för att bättre förstå deras betydelse för resultatet. Syftet är att du som arbetar med beräkningar ska skaffa dig en större säkerhet och lära dig skilja på vad som är stort och smått.

Vi granskar mätningar från olika projekt för att kontrollera hur byggnader och vvs-anläggningar fungerar i praktiken och identifiera mindre energiposter som lätt glöms bort.

I kursen diskuterar vi också en metod för energiuppföljning och vi övar på Boverkets normaliseringsmetod ”dynamisk energiberäkning” där simuleringsmodellen används för att korrigera uppmätt energistatistik till normalt brukande och normalt väder.

Antal dagar: 2
Datum: onsdag - torsdag, 11-12  september, 2024
Tid: 09.00-17.00
Plats: Råsundavägen 100, Solna (Stockholm)
Pris: 12 000 kr + moms (10% rabatt om man har underhållsavtal)
Språk: Svenska
Mjukvara: IDA ICE 5.0 Expert (lånelicenser erbjuds)
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet

Om kursledaren

Emelie Tibbelin   Pär Carling har en tekn.lic.-examen i Installationsteknik från KTH och har tidigare arbetat på ÅF och Skanska. Han har 20 års erfarenhet av modellering och mätuppföljning av byggnader. Pär fördelar sin tid mellan utbildning, support och testning av IDA ICE, samt konsultarbete inom simulering och driftoptimering.

 
För anmälan, klicka på "Registrera" högst upp på sidan.
Obs! Sista anmälningsdag är onsdag 4 september, 2024.