equa-logo

Miljöbyggnad i IDA ICE

From September 13, 2024 until September 13, 2024
+46 8 546 20 110

Bild_Miljöbyggnad.png

 

Miljöbyggnad används ofta vid certifiering av svenska byggprojekt och många gånger används IDA ICE som verktyg för beräkning av indikatorerna som  berör energi, inomhusklimat och dagsljus.

I denna kurs visar vi hur tilläggsmodulen "Miljöbyggnad för IDA ICE" kan användas för att underlätta analysen och redovisningsprocessen enligt Miljöbyggnad 3.x och  4.0. Vi visar hur man med hjälp av modulen simulerar och automatiskt genererar en resultatrapport för sex av indikatorerna vilket inkluderar simulering av dagsljus. 

Antal dagar: 0,5
Datum: Fredag 13e september, 2024
Tid: 08.30-12.30
Plats: Online
Pris: 3 000 kr + moms (10% rabatt om man har underhållsavtal)
Språk: Svenska
Mjukvara: IDA ICE Expert 5.0 Expert, Anpassning Sverige, Miljöbyggnad (lånelicenser erbjuds)
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet och som har kännedom om certifieringssystemet Miljöbyggnad

 

Om kursledarna

Emelie Tibbelin   Emelie Tibbelin har arbetat på EQUA sedan 2016 och har använt IDA ICE i ca 10 år.  Hon har en civilingenjörsexamen i Miljö- och vattenteknik och har efter examen arbetat på RIBA och Bengt Dahlgren och då framförallt med dagsljus- och miljöbyggnadsprojekt. På EQUA fördelar Emelie sin tid mellan utbildning, support och testning av IDA ICE, samt konsultarbete inom simulering.
missing-profile-photo.png  
Magnus Heier har arbetat med IDA ICE i ca 10 år och har arbetat på EQUA sedan 2021. Han har en civilingenjörsexamen från Chalmers och har de senaste åren arbetat på Ramboll som ansvarig för gruppen "hållbara byggnader". Här arbetade han med bland annat simulering i olika typer av installationstäta byggnader, utveckling och granskning i miljöcertifieringssystem, och utbildning. På EQUA varvar Magnus sin arbetstid mellan konsultarbete och utbildning, support samt testning av IDA ICE.

 

För anmälan, klicka på "Registrera" högst upp på sidan.
Obs! Sista anmälningsdag är onsdag 6 september, 2024.