equa-logo

Dagsljus och solvärme i IDA ICE

On May 14, 2020
+46 8 546 20 110

Med anledning av Coronaviruset/Covid-19:
EQUA följer Covid-19:s utveckling i samhället och kurserna i maj kan ev. komma att erbjudas online om läget är sådant att kurser på plats inte är i linje med rådande rekommendationer.
Vid sista anmälningsdatum, 24 april, kommer vi att ta ett beslut om kurserna i maj. Alla som anmält sig meddelas personligen via mejl.

 

Dagsljus och solvärme i IDA ICE

Dagsljussimuleringar efterfrågas alltmer till följd av dagsljuskraven i de olika miljöcertifieringssystemen och BBR. Med anledning av detta har EQUA utvecklat en koppling mellan IDA ICE och ljusberäkningsverktyget RadianceTM, vilket gör det möjligt att använda byggnadsmodellen för att utföra avancerade dagsljusberäkningar, samt visualisera resultat direkt i IDA ICE. I kursen går vi igenom grunderna för dagsljussimulering samt hur programmet kan användas för att utföra dagsljusberäkningar för de olika miljöcertifieringssystemen med fokus på Miljöbyggnad.

Projektering med hänsyn till visuell komfort ställer motkrav för rimlig termisk komfort och energianvändning. Vi ger en inblick hur solinstrålning hanteras i komfort- och energiberäkningar, och vi går igenom bl.a. zonmodellen, den enkla och detaljerade fönstermodellen, solskydd, samt definition av gsyst.

Kursen kommer att vara en blandning av teori och övningar kring dagsljus och solvärme.

Datum: torsdag 14 maj, 2020
Tid: 09.00-17.00
Plats: Råsundavägen 100, Solna (Stockholm)
Pris: 4 500 kr + moms (egen dator) alt. 5 000 kr + moms (låna dator)
Mjukvara: IDA ICE Expert, Miljöbyggnad (lånelicenser erbjuds)
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet.

 

För anmälan, klicka på Registration-knappen ovan.
Obs! Sista anmälningsdag är fredag 24 april, 2020.