Dagsljus och solvärme i IDA ICE

Dagsljus och solvärme i IDA ICE

From February 04, 2022 until February 04, 2022

info@equa.se

+46 8 546 20 110daylight


Dagsljussimuleringar efterfrågas alltmer till följd av dagsljuskraven i de olika miljöcertifieringssystemen och BBR. Med anledning av detta har EQUA utvecklat en koppling mellan IDA ICE och ljusberäkningsverktyget RadianceTM, vilket gör det möjligt att använda byggnadsmodellen för att utföra avancerade dagsljusberäkningar, samt visualisera resultat direkt i IDA ICE. I kursen går vi igenom grunderna för dagsljussimulering samt hur programmet kan användas för att utföra dagsljusberäkningar för de olika miljöcertifieringssystemen med fokus på Miljöbyggnad.


Projektering med hänsyn till visuell komfort ställer motkrav för rimlig termisk komfort och energianvändning. Vi ger en inblick hur solinstrålning hanteras i komfort- och energiberäkningar, och vi går igenom bl.a. zonmodellen, den enkla och detaljerade fönstermodellen, solskydd, samt definition av gsyst.

Kursen kommer att vara en blandning av teori och övningar kring dagsljus och solvärme.

 

Antal dagar: 1
Datum: fredag 4 februari, 2022
Tid: 09.00-17.00
Plats: Online
Pris: 5 000 kr + moms (10% rabatt om man har underhållsavtal)
Språk: Svenska
Mjukvara: IDA ICE Expert, Miljöbyggnad (lånelicenser erbjuds)
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet.

 

Om kursledaren

Emelie Tibbelin   Emelie Tibbelin har arbetat på EQUA sedan 2016 och har använt IDA ICE i ca 10 år.  Hon har en civilingenjörsexamen i Miljö- och vattenteknik och har efter examen arbetat på RIBA och Bengt Dahlgren och då framförallt med dagsljus- och miljöbyggnadsprojekt. På EQUA fördelar Emelie sin tid mellan utbildning, support och testning av IDA ICE, samt konsultarbete inom simulering. 

 

Covid-19 / Onlinekurs
EQUA följer rekommendationerna kring Covid-19 och kör därför denna kurs via webben. Kursinnehållet är identiskt som vid våra klassrumsutbildningar och det kommer finnas samma möjligheter för frågor och diskussioner.

 

För anmälan, klicka på "Registrera" högst upp på sidan.
Obs! Sista anmälningsdag är fredag 28 januari, 2022.